اسلام، مدرنیته، و هزاره جدید: مضامینی برگرفته از خوانش عقلگرایانه نقاد از اسلام/ معرفی کتاب

 کتاب اسلام، مدرنیته، و هزاره جدید: مضامینی برگرفته از خوانش عقلگرایانه نقاد از اسلام، به نگارش دکتر علی پایا از سوی انتشارات راتلج: لندن و نیویورک منتشر شد. / با گسترش روند جهانی شدن، اسلام با گزینه های مهمی روبرو شده است. آیا می کوشد خود را همراه با فرهنگ هایی که مدرنیته را در جوامع خود به مورد اجرا…

 کتاب اسلام، مدرنیته، و هزاره جدید: مضامینی برگرفته از خوانش عقلگرایانه نقاد از اسلام، به نگارش دکتر علی پایا از سوی انتشارات راتلج: لندن و نیویورک منتشر شد. / با گسترش روند جهانی شدن، اسلام با گزینه های مهمی روبرو شده است. آیا می کوشد خود را همراه با فرهنگ هایی که مدرنیته را در جوامع خود به مورد اجرا گذارده اند، “مدرن” کند، یا شیوه های سنتی خود را، حتی اگر با آنچه در جوامع همسایه آن درجریان است، در تضاد باشد؟ کتاب اسلام، مدرنیته، و هزاره جدید: مضامینی برگرفته از خوانش عقلگرایانه نقاد از اسلام، چنان که از عنوان آن بر می آید از یک چارچوب نظری متکی به رویکرد فلسفی عقلانیت نقاد برای روشنگری در خصوص شماری از مهم ترین مسائلی که برای اسلام در جهان مدرن مطرح بهره می گیرد و می کوشد در هر مورد یک تحلیل نو ارائه دهد.

از جمله مسائل مورد بحث در کتاب می توان به عناوین ذیل اشاره کرد:

رهیافتی نو به فهم قران؛ آیا همزیستی مسالمت آمیز میان مسلمانان، مسحیحیان و یهودیان امکان پذیر است؟؛ هویت اسلامی و جامعه مدنی جهانی؛ رادیکالیسم پرخاشجو و یقین اعتقادی؛ ارزیابی نقادانه یک رویکرد عقل ستیزانه جدید در اسلام؛ جایگاه معرفتی فقه؛و فلسفه اسلامی: گذشته، حال و آینده.

در تعامل با هر یک از مسائل مطروحه در کتاب، راه حل های مبتنی بر قرائت های متکی به رهیافت های پست-مدرن، نسبی گرایانه، موجه گرایانه، و ظاهر گرایانه از منابع اسلامی ، با بهره گیری از میراث غنی فرهنگ اسلامی و استفاده از رویکرد عقلانیت نقاد، مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

تالیف کنونی چشم اندازی تازه به اسلام معاصر می گشاید و به این اعتبار برای محققان در حوزه هایی نظیر مطالعات اسلامی، دین شناسی نقادانه، و فلسفه دین محل اعتنا و توجه تواند بود.

 

۵ ۱ رأی
ارزیابی شما
صفحه‌آرایی کتاب و پایان‌نامه

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

عضویت
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه ی نظرات
0
دیدگاه خود را با نویسنده و خوانندگان در میان بگذاریدx